Höstens akvarellkurs startar torsdag den 5 oktober 2017


Bakgrund
År 1996 började jag att undervisa i akvarellmåleri på Medborgarskolan i Näsby Park, Täby. Detta gjorde jag i 10 år, men kundre inte fortsätta där då skolans bästa lokaler såldes. Sedan dess har jag fortsatt med akvarellkurser på egen hand i Solna.

Jag har alltid undervisat den klassiska akvarelltekniken med perspektiv, ljuskänsla, kontraster och akvarelleffekter.


Mina kurser idag
Jag bedriver för tillfället kurser på 8 ggr, dagtid och kvällstid på torsdagar och även helgkurser. Under dessa olika tillfällen så har vi alltid två nya teman. Dessa kan vara allt från porträtt, blommor och djur till landskap, stilleben och mycket mer. Varje tillfälle innefattar 2 övningar, en större och en mindre, båda med olika teman. Den större är lite mer krävande och tar längre tid att genomföra, medan den mindre är ett snäpp enklare.

Kurserna bedrivs i en väldigt fin, ljus lokal och gruppen består av cirka 12 personer. Stämningen är alltid livfull, kreativ och vi har det alltid väldigt trevligt. Jag är hela tiden närvarande för att hjälpa varje person individuellt med både tecknandet, kompositionen och målandet. Det är väldigt kul att se olika personligheter uttryckas på bild och jag försöker uppmuntra till detta. Självklart har vi även en kaffepaus med hembakat då vi tar det lugnt och samlar krafterna.

Jag ser helst att alla nya kursdeltagare hållit i en pensel och kan grunderna i akvarellmåleri. Detta just för att jag ska kunna ha mer tid över för att hjälpa och utveckla varje individ för sig.


Är du intresserad?
Gå in på fliken Kontakt i menyn för att kontakta mig.

Målningar som jag målat inför akvarellkurser under tidigare terminer